Spania sărbătorește 30 de ani ca destinație de plajă cu Steag Albastru - lider mondial

26 10, 2023

Nu poate exista nicio îndoială cu privire la poziția Spaniei ca destinație de plajă lider la nivel mondial. Țara iberică tocmai a primit 627 de steaguri albastre pentru plajele sale, alte 97 pentru porturile de agrement și cinci pentru bărcile sale turistice. Cifrele înseamnă că Spania își păstrează poziția ca având mai multe Steaguri Albastre decât orice altă țară, continuând o serie de victorii care a durat 30 de ani.


Dar ce este Steagul Albastru?

Într-o propoziție, Steagul Albastru înseamnă calitate. Este un premiu acordat plajelor care indeplinesc o serie de criterii de calitate, siguranță, igienă, furnizarea de servicii și grijă pentru mediu. Ele pot fi acordate și porturilor și chiar bărcilor. Spania este liderul celor 49 de țări care folosesc acest sistem pentru a măsura calitatea plajelor din 1987.

În Spania, comunitatea Valenciană este cea care are mai multe Steaguri Albastre decât orice altă regiune, cu 153 Steaguri Albastre. Pe urmele ei este Andaluzia, cu 148 Steaguri Albastre, urmată de Galiția cu 125 și Catalonia cu 120 Steaguri Albastre.


„Reputația Spaniei ca lider mondial în ceea ce privește calitatea plajelor sale este o atracție turistică majoră. Plajele spaniole atrag turişti de pe tot globul, precum şi proprietari de case secundare care doresc să locuiască lângă mare.”

Marc Pritchard, director de vânzări și marketing, Taylor Wimpey España


În ultimii 65 de ani, liderul constructor de case spaniol, Taylor Wimpey España, vinde case de-a lungul coastei spaniole. Firma raportează că considerentele de sănătate și bunăstare sunt adesea de prim rang pentru cei care cumpără proprietăți de pe coastă. Atât aerul marin, cât și înotul în mare pot oferi beneficii pentru sănătatea fizică, precum și un impuls pentru sănătatea mintală. A fi aproape de mare poate reduce nivelul de stres și poate promova relaxarea.


Viața pe coastă oferă, de asemenea, o serie de oportunități în aer liber care nu sunt disponibile celor care nu au ieșire la mare. Înotul, surfingul, caiacul, paddleboardingul, navigația și multe altele pot fi toate modalități încântătoare de a rămâne în formă și activ.


„Vederile pitorești sunt un alt motiv pentru care proprietățile de lângă mare sunt atât de populare. Există ceva infinit de revigorant în a vedea lumina soarelui strălucind peste valuri - ajută la calmarea minții și la întinerirea spiritului. Frumusețea modului în care culorile mării se schimbă de-a lungul anotimpurilor este, de asemenea, ceva pe care mulți dintre cei cu priveliști de coastă îl prețuiesc.”

Marc Pritchard, director de vânzări și marketing, Taylor Wimpey España.


Ce alte steaguri pot găsi pe plaja spaniolă? Poți afla aici .